FEST PÅ KARL IX

Vi ser fram emot att få arrangera din fest hos oss! Välj mellan buffé eller 3 rätters meny – fisk, kött eller kyckling.

 

Hör av dig så pratar vi mat och dryck!

3 RÄTTERS MENYER

Meny 1

 

Räkcanapé på rågbröd 

med citron- och timjanemulsion, laxrom, kallpressad rapsolja, friterad spenat och syrad rödlökssallad

 

Mellankalvsentrecôte

serveras med timjanrostad amadinepotatis, syltad svamp, rosépepparcrème och madeirasky

 

Crème brûlée med sockrade bär

 

575 KR / PERSON

Meny 2

 

Räkcanapé på rågbröd 

med citron- och timjanemulsion, laxrom, kallpressad rapsolja, friterad spenat och syrad rödlökssallad

 

Kycklingbröst

serveras med risotto på Karl-johansvamp, sticklök, parmesanost, bakade körsbärstomater och citronsallad

 

Bär med glass från Lejonet & Björnen

hallonsorbet & vit chokladglass

 

545 KR / PERSON

Meny 3

 

Prosciutto crudo från Lombardi
Svartvinbärsvinegrette, blomkålspuré, surdegscrunch och rostade valnötter

 

Lättrimmad torskrygg
Ljummen blåbärsvinegrette, potatispuck med västerbottenost, bakad blomkål, handskalade räkor och rostade hasselnötter

 

Fransk Chokladkaka
med krämigrädde och säsongens smaker

 

635 KR / PERSON

BUFFÈMENYER

KARL IX’s
Sommarbuffé

 

Blandade salladsskott/blad
Aprikos Taboulle med mynta, citron, räkor & fröströssel
Färskpotatissallad med crème fraiche, dill & picklad rödlök
Rostad Sommarkål med apelsinvinegrette & hasselnötter
Broccoli/Belugalinser med smulad fårost samt morots- och ingefärsdipp
Lättrökt nötpastrami med parmesancrème
Rostad färskpotatis
Kall krämig sås (kökets val)
Blandad frukt
Focaccia bröd / Vispat smör

TILLVAL


Två av dessa rätter ingår i buffépriset:
Bakad laxsida med pesto på mandel, dill och västerbottenost
Kycklingbröst med nektarin, lime och vitvin
Långbakad ryggbiff med salsa Verde

 

EXTRA TILLVAL
3 utvalda ostar med husets marmelader & kex 80:-
Dessert (separat meny) 95:-
Tårta (separat meny) 75:-

 

595 KR / PERSON

KARL IX’s
Säsongsbuffé

 

Mixade salladsblad och skott
Fänkål- och purjolöks crudité med za-atar & citrusdressing
Sallad på bulgurvete med rostad paprikayoghurt, röd endive, citron & timjan
Bakade betor med västerbottencrème & rågbrödskrisp
Kolzamarinerad fårost med gurka, körsbärstomater, rödlök & solrosfrön
Nötpastrami med kapris- och pepparrotsdipp
Rostad potatis- och jordärtskocka med höstäpple & rosmarin
Kall krämig sås (kökets val)
Fruktfat (efter säsong)
Ekologiskt surdegslevaine med vispat smör

TILLVAL


Två av dessa rätter ingår i buffépriset:
Chimchurribakad laxsida med krispig kål
Senapsstekt kycklingfilé med dragonsås
Långbakad ryggbiff med 4x pepparsås

 

EXTRA TILLVAL
Utvalda ostar med husets marmelader & kex 80:-
Dessert (separat meny) 95:-
Tårta (separat meny) 75:-

 

595 KR / PERSON

Har man andra önskemål, såsom veganska alternativ, särskild dryck eller dessert, så är det bara att höra av sig till oss!
Minimum 20 personer per buffé.